Activiteiten

DMP demo 30-8

Datum/Date 30 aug 2019
Tijdstip/Time 15:00 - 23:00 uur/hour
Locatie/Location NFV Clubhuis
Adres/Address Turbinestraat 5, 3903 LV Veenendaal
Max deelnemers/participants 24
DMP demo 30-8
Gedurende deze Funhouse Friday demonstreert oud-voorzitter Guus Arens een zgn. DMP (Digital Midi Pinball Machine)

Let op:
  • een inschrijving hierop staat los van de inschrijving op de Funhouse Friday !!
  • doorgang is voorbehouden aan voldoende belangstelling !! Bij te weinig deelname gaat het niet door en volgt hier per email bericht van.

Verjaardag in het paradijs op aarde en in de FLIPPER-HEMEL.


Verjaardagscadeau-ideetjes voor gepensioneerde NFV-leden.
 

Mijn echtgenote, Mayke Derix, werd in december 2018 zeventig jaar. Een mooie gelegenheid om voor haar als cadeau voor dit kroonjaar een reis naar het paradijs op aarde te organiseren.
 

Dat werd MAURITIUS, een paradijselijk en redelijk welvarend eiland in de Indische Oceaan, dat sinds 1968 een zelfstandig land is. Ze wist pas op Schiphol waar de reis naartoe ging!  Op Mauritius heb ik helaas geen flipperkast gezien maar wel mooie GOLFbanen in paradijselijke landschappen met uitzicht op de Indische Oceaan. Tip voor mensen die zich een paradijs zonder flipperkasten kunnen voorstellen: KLM heeft een directe vlucht vanaf Schiphol naar Mauritius en Emirates brengt je via Dubai naar dit paradijs.

Nu haalt deze oud(e)-NFV-voorzitter op 24 juli 2019, met wat geluk, ook de zeven kruisjes.
 

Na mijn verhuizing naar Duitsland (Nordhorn) en het stoppen als NFV-voorzitter heb ik mijn flipperkasten verkocht. Indiana Jones, Theatre of Magic, Attack from Mars, Circus Voltaire,  Cactus Canyon, Monster Bash , Revenge from Mars stonden bij ons thuis in de flipperkelder.

Kasten die een feest zijn om op te spelen, vooral met een liberale instelling die mijn voorkeur heeft van minimaal acht ballen en de timers op 75% etc.

 

Hoewel ik de flipperbal in 2007 heb vervangen door een GOLFBAL is de liefde voor het edele PINBALL-spel niet verdwenen! Dat wist mijn echtgenote maar al te goed. Reden voor haar om mij dit keer met een ander paradijselijk geschenk te verrassen.

 

Ik heb haar verjaardagscadeau inmiddels enkele al weken in huis: een DMP (Digital Midi Pinball Machine) van een bij de NFV bekende Nederlandse producent. Het heeft het formaat van een midi-flipperkast  en dat levert een mooi scherp beeld en de benodigde snelheid.

 

Ik ben niet op de hoogte van alle digitale alternatieven, maar merk dagelijks dat dit elegante apparaat verdraaid dicht bij de analoge werkelijkheid komt. Speelveld, kopruit, plunger, flippers,  multiball, animaties, licht- en geluidseffecten zijn voor mij nauwelijks van echt te onderscheiden. Dat geldt ook voor de emotie van de spelers na weer een mooie highscore of het missen van een cruciaal schot.

 

Ruim tweehonderdvijftig beroemde en minder bekende flipperkasten zijn digitaal beschikbaar. Ik beperk me vooral tot, je raadt het al: TOM, IJ, AFM, MB, CV, CC  en de Mousing Around (mijn eerste flipperkast in de vorige eeuw). 

 

Hoewel de software af en toe nog wat kleine oneffenheden kent, biedt deze DMP mij zeer veel flippergenoegen.

Ik kan alle (gepensioneerde) NFV-leden aanraden om eens kennis te maken met deze DMP-flipperkast. Het is een feest om er op te spelen, past in elke woonkamer en is, als je de koptelefoon gebruikt, muisstil (de kast, niet de speler! J) voor huisgenoten en buren.

Heb je interesse om eens een uurtje kennis te maken met zo’n DMP-flipperkast, laat het mij even weten. Bij voldoende belangstelling van NFV-leden organiseer ik dan een kennismaking in het clubhuis in Veenendaal of elders in het land.

NFV-leden zijn, na afspraak,  uiteraard ook welkom in Nordhorn (D) net over de grens bij Oldenzaal/Denekamp. De koffie met slankmakende “Kuchen”  staat altijd klaarJ.

NO BALLS, NO GLORY !


Guus Arens 


Let op: een inschrijving hierop staat los van de inschrijving op de Funhouse Friday !! Er dient dus nog het gebruikelijk entreegeld betaald te worden om toegang tot het clubhuis te krijgen


Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Aantal inschrijvingen/Number of registrations: 2
Terug naar boven