Activiteiten

EM klusdag 11-5

Datum/Date 11 mei 2019
Tijdstip/Time 10:00 - 18:00 uur/hour
Locatie/Location NFV Clubhuis
Adres/Address Turbinestraat 5, 3903 LV Veenendaal
Max deelnemers/participants 50
Tijdens deze clubhuisdag laten we een lang gekoesterde wens van de NFV techneuten in vervulling gaan: we gaan Electro-Mechanische (EM) kasten opknappen. Hiermee werken we tegelijk aan één van de doelstellingen van de NFV: het flippererfgoed in stand houden.

De collectie kent een aantal mooie kasten van deze vroege generatie, grofweg uit de jaren 70. Helaas is het aantal mensen met kennis van deze techniek de laatste jaren flink afgenomen. Daar gaan we wat aan doen! De EM-experts willen graag hun kennis overdragen.
 
Het doel: zoveel mogelijk EM-ers uit de opslag aan de praat krijgen, maar vooral ook het aantal techneuten dat aan EM-ers kan en wil sleutelen vergroten. We beginnen met een korte inleiding (hooguit 15 minuten, wat vooral wel en wat vooral niet te doen), maar houden het verder praktisch: we trekken een aantal EM-ers uit de schappen en gaan aan de slag.

De experts zullen rondlopen om vragen te beantwoorden en praktische adviezen geven. Neem je eigen gereedschap mee, want ook hier geldt het motto 'eigen gereedschap klust het fijnst'.

Let op: deze dag is echt bedoeld om de EM-interesse een impuls te geven. Klussen aan kasten waar meer halfgeleider in zit dan een gelijkrichter is strikt verboten!

Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Aantal inschrijvingen/Number of registrations: 10
Terug naar boven