Activiteiten

Introductie electronica

Datum/Date 19 mei 2018
Tijdstip/Time 11:00 - 14:00 uur/hour
Locatie/Location NFV Clubhuis
Adres/Address Turbinestraat 5, 3903 LV Veenendaal
Max deelnemers/participants 16
Een flipperkast zit vol met electronica. De aansturing in de kopkast en allerlei onderdelen boven en onder het speelveld. Soms gaat het stuk. Het is dan handig om te weten wat alle componenten op de diverse printplaten nu eigenlijk zijn, en hoe je ze kunt doormeten.

 
We beginnen om 11.00 uur met de absolute basis: wat is nu eigenlijk electriciteit, en wat voor onderdelen zitten er in een electronisch circuit. Wat is een weerstand, een condensator, een spoel, een diode en een transistor en hoe worden deze onderdelen toegepast in een electronisch circuit.

Rond 12.00 uur houden we even pauze voor de lunch. In het tweede uur vanaf 13.00 uur gaan we dieper in op digitale electronica: hoe werkt een microcontroller / processor (het brein van de flipperkast), wat is RAM en ROM, hoe stuurt een processor de diverse onderdelen op het speelveld aan en wordt het geluid opgewekt.

De workshop heeft het karakter van een lezing, waarin ruim gelegenheid is tot het stellen van vragen. Hoewel de workshop zich richt op de basis, zal e.e.a. worden toegelicht op basis van schema's uit handleidingen van flipperkasten.

Voor de workshop wordt een bijdrage van €2,50 gevraagd (naast de toegang voor het clubhuis).

 

Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Aantal inschrijvingen/Number of registrations: 16
Terug naar boven