Musea

Omdat er steeds minder flipperkasten in exploitatie staan, wordt duidelijk dat ‘het flippererfgoed’ moet worden beschermd. In een aantal musea wordt dat in de meest letterlijke zin gedaan. En ons eigen clubhuis helpt natuurlijk ook mee.
 

In het menu onder ‘Flipperen-Musea’  vind je meer informatie over enkele bijzondere musea, incl. links.

Of kijk hieronder op deze pagina. Zelf ook een leuk flippermuseum gespot? Laat het weten via de Contact pagina, dan kunnen we wellicht de informatie erover toevoegen. Alvast bedankt!

Rotterdam - Dutch Pinball Museum

Medio 2015 opende het eerste en enige Nederlandse flippermuseum. Het is een initiatief van NFV-er Gerard van de Sanden.
 

Een bezoekje aan het Dutch Pinball Museum is een must voor alle flipperfans, en Gerard kan er boeiend over vertellen!

Meer weten? Kijk op hun site en/of Facebook pagina.
 

>> Klik hier voor meer informatie en details op de Dutch Pinball Museum website
>> Like de Facebook-pagina van het museum

Frankrijk - Paris Pinball Museum

In de buurt van Parijs? Ga dan eens langs in het Parijse flippermuseum.  Met een e-mail aan de eigenaar Raphael Lankar, maak je een afspraak. Dat kan gewoon in het Engels, wel zo gemakkelijk. Zijn gegevens vind je op hun site: http://www.pinball-gallery.com
 

Het museum is goed bereikbaar, op twee minuten lopen van een metrostation in het noorden van Parijs. Alle kasten zijn gewoon te bespelen, en dat mag ook onbeperkt.
 

Een bezoekje aan het Paris Pinball Museum is een must voor alle fans van de oudere generaties kasten en biedt daarnaast voor alle fans van moderne kasten een prachtige blik in de rijke historie van de flipperindustrie! Dus ben je in de buurt… ga er een keertje kijken.

Duitsland - Flippermuseum Neuwied

Neuwied is een stadje boven Koblenz, zo’n 180 km voorbij Maastricht. Je kunt ook naar Frankfurt vliegen, dan is het nog een uurtje rijden.
 

Het flippermuseum valt in de straat op door een schitterende kopruit die de hele etalage bedekt. Het lijkt er klein, maar er zijn veel kamertjes met kasten, totaal ca. 120 kasten.
 

In Spinner 1 van 2012, vind je een verslag van Nikky Logan en Aeneas Verhé.

>> Klik hier om naar de site van het museum te gaan

Bron foto: Flippermuseum Neuwied

USA – Las Vegas Pinball Hall of Fame

Het Las Vegas Pinball Hall of Fame is een bekend flippermuseum.
 

En niemand minder dan onze eigen Spinner redacteur Theo van Vroenhoven maakte een verslag voor Spinner 3 van 2011, en verderop in dat nummer (vanaf pagina 50) stelde Laurens Linssen nog enkele vragen aan Tim Arnold, de eigenaar.
 


 

USA – Pacific Pinball Museum

In Alameda (Californie) vind je het Pacific Pinball Museum. Niet in de buurt binnenkort?

Via de onderstaande opname kun je alvast even binnen kijken! Meer informatie vind je natuurlijk ook op de Pacific Pinball Museum site.

Tsjechie - Terra Technica

In Znojmo (Tsjechie) vind je het Terra Technica. Niet in de buurt binnenkort? Met ca 250 flippers en vele videogames zal een bezoek zeker de moeite waard zijn. 
 

Kijk op de Terra Technica site voor meer informatie.

 

Polen - Pinball Station

In Warschau (Polen) vind je het Pinball Station. Niet in de buurt binnenkort? Met ca 60 flippers en diverse videogames zal een bezoek zeker de moeite waard zijn. 
 

Kijk op de Pinball Station site voor meer informatie.

 

Terug naar boven