Software collectiebeheer

Als je een aantal arcade- of flipperkasten bezit of beheert kan het handig zijn om bepaalde dingen te onthouden. Wanneer en van wie heb je de kast gekocht en hoeveel je hebt betaald? Of als het een kast is die jij onderhoudt: van wie is de kast en op welk adres staat deze? En als we het toch over onderhoud hebben: welke uitstaande reparaties zijn er nog? Heb je nog onderdelen te bestellen?
 

Of heb je misschien nog een wat oudere game die geen High Scores opslaat? Zijn er nog zaken waaraan je over een aantal maanden aan herinnerd wil worden? Batterijen vervangen in je kostbare flippers bijvoorbeeld?

Met Pinhead kan je het gemakkelijk bijhouden. De kosten van onderdelen en reparaties worden netjes bij je aanschafprijs opgeteld zodat je een kostenoverzicht kunt zien per kast. Reparaties worden netjes getoond op volgorde van datum of prioriteit en eventueel per kast, eigenaar of reparateur. Het programma wordt na installatie opgestart in het Engels, maar er is ook een Nederlands taalbestand zodat het programma volledig in het Nederlands werkt. Het programma werkt zowel onder Windows als onder Mac OS X.
 

Dus: ben je naast flipperen ook graag bezig met sleutelen, of onderhoud je een aantal kasten waarvan je graag het één en ander bij wil houden? Misschien is Pinhead iets voor je. Pinhead is ontwikkeld door NFV-lid Mario van Ginneken. Hij stelt de software gratis beschikbaar vanaf zijn site.
 

Meer over Mario, zijn collectie en de achtergrond van Pinhead weten?
 

Terug naar boven