Lokale Flipper Competitie

LFC in jouw regio

De Lokale Flipper Competitie (LFC) is een interlokale flipperwedstrijd voor leden van de Nederlandse Flipper Vereniging waarbij gezelligheid voorop staat. Per regio wordt geprobeerd een poule van 5 spelers samen te stellen. De bedoeling is om thuis bij elke speler 1 maal in competitieverband te spelen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Na afloop van het seizoen volgt de finale waarbij de poulewinnaars het tegen elkaar opnemen. Heb je zin in een paar leuke flipperavonden met spelers uit je eigen regio, schrijf je dan nu in!

>> Klik hier om je in te schrijven

Hoe gaat het in z’n werk?

Schrijf jezelf eerst in. Op de site kun je zien welke poules er al gevormd zijn. Wanneer er geen poule bij jouw in de buurt is, geen probleem. Dan starten we gewoon een nieuwe poule waarvoor anderen zich kunnen aanmelden. Iedereen die lid is van de NFV kan zich inschrijven.

Zodra een poule compleet is wordt door de coördinator een poule captain aangewezen. Deze captain benadert de spelers en informeert wanneer het hen uitkomt om de eerste competitieavond/middag te organiseren en bij welke speler. Dit is dus even onderling elkaars agenda’s afstemmen. Bij veel poules werkt het gebruik van een website zoals ‘afspreken.nl’ erg handig. 

Iedere speler is 1 maal gastheer voor zijn poulegenoten. De gastheer speelt op die avond zelf niet mee maar fungeert als scheidsrechter. Zodoende is er dus geen sprake van thuisvoordeel. Per avond wordt een aantal spelletjes gespeeld op de door de gastheer beschikbaar gestelde flipperkast(en). De gastheer/dame geeft kastuitleg voor zover dat nodig is. De puntentotalen worden doorgegeven aan de coördinator, zodat tijdens het seizoen de actuele tussenstanden hier zijn terug te vinden. Indien de gastheer zelf geen kasten bezit kan zijn ronde ook elders houden zoals bv bij een mede-lid, in het café of het clubhuis.

De finale

Na 5 competitie-avonden is in iedere poule een winnaar bekend. Voor deze poulewinnaars wordt in januari een finale georganiseerd. De top 3 wint een beker en de winnaar neemt daarnaast de felbegeerde LFC-titel mee naar huis.

Ik wil graag meespelen samen met een ander gezinslid

Dat kan. In geval van duo-spelers (twee spelers op één adres) worden er per competitie-avond vier spelletjes gespeeld in plaats van drie. Als de duoleden gastheer zijn, spelen beide spelers niet mee. Er is in dat geval dus één speelmiddag/avond minder.

Samenvattend

  • Poules van 5 spelers uit de regio, waarvan 1 captain is
  • In totaal dus 4 of 5 bijeenkomsten per poule (4 indien een duo) in het jaar
  • Iedere deelnemer verzorgt een bijeenkomst en is dus 1 keer gastheer
  • Poulewinnaars gaan door naar de finale in januari

Handige documentatie

>> Download het LFC scoreformulier

>> Download de LFC Spelregels